Звіт про роботу відділу за 2021 рік

опубліковано: 20 січня 2022 оновлено: 26 жовтня 2022

ЗВІТ

про роботу відділу державної реєстрації

юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців

Кам’янської міської ради

за 2021 рік

 

  1. 1.                Аналітична робота

Протягом 2021 року відділом державної реєстрації здійснено 4552 реєстраційних дій серед суб’єктів господарювання, а саме:

1)    Прийом громадян, надання консультацій та практичної допомоги з питань державної реєстрації юридичних осіб, проведено 2322 реєстраційні дії серед юридичних осіб, в тому числі:

-    державна реєстрація новоутвореної шляхом заснування юридичної особи – 139;

-    державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу – 1804;

-    державна реєстрація створення відокремленого підрозділу, внесення змін та припинення відокремленого підрозділу юридичної особи – 35;

-    внесення рішення про припинення юридичної особи, прийнятого учасниками – 58;

-    внесення судового рішення про відкриття провадження у справі про банкрутство та введення процедури розпорядження майном боржника  (призначення розпорядника майном) – 10;

-    внесення судового рішення про визнання юридичної особи банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури (призначення ліквідатора) - 8;

-    внесення ухвали про затвердження ліквідаційного балансу, звіту ліквідатора та ліквідацію юридичної особи у зв’язку з визнанням її банкрутом  – 9;

-    державна реєстрація припинення юридичної особи – 26;

-    включення відомостей до ЄДР про юридичну особу – 6;

-    зняття реєстраційної справи з обліку –92;

-    постановка реєстраційної справи на облік – 26;

-    проведення інших дій (в т.ч. корегування відомостей в Єдиному державному реєстрі) – 113.

1)    Прийом громадян, надання консультацій та практичної допомоги з питань державної реєстрації фізичних осіб - підприємців, проведено 2230 реєстраційних дії серед фізичних осіб - підприємців, в тому числі:

-    державна реєстрація фізичної особи – підприємцем - 584;

-    державна реєстрація змін до відомостей про фізичну особу-підприємця – 590;

-    внесення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця - 4;

-    внесення судового рішення про визнання фізичної особи – підприємця -  банкрутом – 4;

-    державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця – 891;

-    включення відомостей до ЄДР про фізичну особу-підприємця – 85;

-    зняття реєстраційної справи з обліку – 34;

-    постановка реєстраційної справи на облік – 15;

-  проведення інших дій (в т.ч. корегування відомостей в Єдиному державному реєстрі) – 23.

За виконані реєстраційні дії до місцевого бюджету надійшло       703,2 тис. грн.

-           Видано виписок та витягів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань в кількості 4156  шт.

До державного бюджету за надання інформації з Єдиного державного реєстру надійшло 8 000 грн.

-              Підготовлено, знято з обліку та відправлено до інших адміністративних районів 126 реєстраційних справ та 522 реєстраційні дії суб’єктів господарювання.

-              Прийнято, взято на  облік від інших суб’єктів державної реєстрації – 40 реєстраційних справ та 678 реєстраційних дії (проведених за принципом екстериторіальності).

-              Забезпечено тимчасовий доступ до документів з реєстраційних справ та надані оригінали (копії) документів сторонам кримінально-процесуального провадження щодо 6-х  суб’єктів господарювання.

-              Підготовлено та направлено до судових установ різних рівнів 9 запитів про надання ухвал, постанов, роз’яснень щодо виконання деяких рішень, відзивів на позовні заяви та ін.

-              Підготовлено та направлено до Міністерства юстиції України 5 запитів про надання роз’яснень  у сфері державної реєстрації бізнесу.

-              Взято участь в 6-х судових засіданнях, зокрема з метою забезпечення огляду у судовому засіданні матеріалів реєстраційних справ юридичних осіб.

-              Опрацьовано 1-у ухвалу - про заборону вчинення будь-яких реєстраційних дій та 1-у ухвалу – про зняття заборони вчинення будь-яких реєстраційних дій.

-              На запити правоохоронних органів підготовлено 10 відповідей та роз’яснень.

-              Приведено у відповідність до Наказу Міністерства юстиції України №3267/5 від 18.11.2016 «Про затвердження порядку формування та зберігання реєстраційних справ» реєстраційних справ юридичних осіб – 219, фізичних осіб – 611, переданих на зберігання до архіву відділу.

-              Прийнято, розглянуто та опрацьовано  вхідної кореспонденції  -  1013, підготовлено відповідей, запитів та роз’яснень - 818.

-              Взято участь у розробці 77 проектів рішень міської ради.

-              Відпрацьовано та надано 23 відповіді на звернення громадян.

 

2.Методична робота

Надавалась постійна консультативна та практична допомога громадянам з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, зокрема:

-       представникам суб’єктів господарювання приватного права щодо подання та своєчасного оновлення інформації про кінцевих бенефіціарних власників;

-       представникам товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю стосовно застосування нового Закону України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» в частині розроблення право установчих документів;

-      громадянам стосовно підготовки та надання документів для реєстрації їх фізичними особами - підприємцями;

-    неприбутковим організаціям (ОСББ, ЖСК, релігійним організаціям) з питань приведення статутних документів у відповідність до вимог Податкового Кодексу України;

-    фізичним особам-підприємцям стосовно процедури припинення підприємницької діяльності;

-    суб’єктам господарювання міста стосовно внесення змін у відомості, що містяться в Єдиному держаному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань в частині наявності електронної адреси.

 

3.     Організаційна робота

- Взято участь у 2-х семінарах «Державна реєстрація бізнесу: останні зміни в законодавстві та аналіз типових порушень державних реєстраторів», та «Обов’язкове розкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників» проведеним Науково-експертним інститутом у сфері права "Правник".

- Взято активну участь у роботі 12-х онлайн - семінарів організованих Управлінням державної реєстрації Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро).

- Підготовлені документи та вжиті необхідні дії для забезпечення допуску та проходження тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації бізнесу для подальшого отримання допуску  роботи в ЄДР державному реєстратору відділу.  

- Підготовлені документи та вжиті необхідні дії для отримання кваліфікованого сертифікату електронного підпису для роботи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.