1 червня світова спільнота відзначає Міжнародний день захисту дітей

опубліковано: 31 травня 2024 оновлено: 31 травня 2024

   1 червня уся міжнародна спільнота відзначає День захисту дітей. У дітях продовження кожної нації, її майбутнє та подальший розвиток. Українські діти сьогодні позбавлені щасливого та повноцінного дитинства – його безжально вкрала росія, котра розгорнула повномасштабну війну.

   Дитинство – найпрекрасніша мить нашого життя, це – пора сподівань та здійснення мрій. Немає більшого щастя у світі, аніж посмішки дитини. Піклування про підростаюче покоління, його майбутнє – головний обов'язок батьків, суспільства та держави.

   На жаль, є обставини, за яких діти потребують значно більше опіки та захисту, цілком залежать від оточуючих фізично, так які мають особливості із здоров’ям. Такі діти з особливими потребами беззаперечно мають рівне право на щасливе дитинство та усі блага що є у суспільстві, рости щасливими та гармонійними особистостями. В нашій громаді проводиться системна робота спрямована на соціальну підтримку дітей з інвалідністю.

   Напередодні Міжнародного дня захисту дітей департаментом соціальної політики міської ради спільно з Комунальним закладом «Центр надання соціальних послуг» Кам’янської міської ради проведено заходи для дітей з інвалідністю. Святковий настрій дітям створили учні Комунального закладу «Ліцей інформаційних технологій» Кам’янської міської ради, Комунального закладу «Центр позашкільної роботи та дитячої творчості» Кам’янської міської ради та Комунального закладу спеціалізованої мистецької освіти «Мистецька школа №3» Кам’янської міської ради, які підготували концертно-розважальні програми з яскравими танцювальними та музичними номерами, руханками, іграми за участю аніматорів. Осторонь не залишились і діти з інвалідністю, якими опікується Громадська організація «Радість жити».

   Усі діти отримали продуктові набори від міського голови Андрія Білоусова.

   Нехай кожна дитина буде щасливою, здоровою, оточеною любов’ю та турботою рідних. Нехай у їхньому житті буде багато радості, сміху, цікавих відкриттів та захоплюючих пригод. Бажаємо нашим дітям мирного неба над головою, міцного здоров'я, успіхів у навчанні та творчому розвитку.