Увага! Продовження прийому заявок на фінансову допомогу для малого та середнього бізнесу в рамках відкритої Програми підтримки економічної стійкості України

опубліковано: 06 червня 2024 оновлено: 10 жовтня 2024

До уваги суб’єктів господарювання! 

  Департамент муніципальних послуг та регуляторної політики Кам’янської міської ради звертає увагу, що Міжнародною гуманітарною організацією Mercy Corps в партнерстві з громадською організацією «Вест Юкрейн Діджитал» в рамках відкритої Програми підтримки економічної стійкості України продовжується прийом заявок на фінансову допомогу для малого та середнього бізнесу. Програма поширюється на бізнес, який був релокований до Дніпропетровської області, або місцевий бізнес, що постраждав від наслідків війни та потребує коштів для відновлення або розширення своєї діяльності.
  Головною умовою отримання допомоги є створення або збереження щонайменше трьох робочих місць для ВПО або постраждалого від війни населення. Пріоритет буде надаватися тим бізнесам, які потребують коштів для відновлення своєї діяльності.
  Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі. Середній розмір фінансової підтримки для відібраних заявників становить 20 000 доларів США в гривневому еквіваленті, яка надається на придбання основних засобів.

  Подати заявку на участь та детальніше ознайомитися про програму можна за посиланням: https://uerp.mercycorps.org/.

  Також, за додатковою інформацією щодо участі у програмі можна звертатися до партнерської організації «Вест Юкрейн Діджитал» за телефоном 097 342 16 46, або залишити запитання за посиланням: https://docs.google.com /forms/d/e/1FAIpQLScyUx27OM1ugNGrsM80oM2_3jSxwkk_6yuIpwd_-bUFy18g2
Q/viewform.

  Міжнародна організація з міграції (МОМ) запрошує український мікро- та малий бізнес взяти участь у грантовій програмі, спрямованій на підтримку економіки шляхом відновлення робочих місць та виробництва, а також задоволення попиту населення на критично важливі товари та послуги.
  Участь у програмі можуть взяти мікро- та малі підприємства, які зареєстровані в Україні не менше, ніж за 1 рік до дати подання заявки, належать громадянам України та мають готовність створити нові робочі місця.
  Максимальна сума гранту для мікропідприємств становитиме до 7 тисяч  доларів США, для малих підприємств – до 20 тисяч доларів США в гривневому еквіваленті за курсом ООН.
  Грантові кошти можливо буде спрямувати на придбання спеціалізованого обладнання, інструментів, необхідних для виробництва/переробки та іншої діяльності, оренду приміщення (до 3 місяців), ремонт і облаштування приміщень (в тому числі придбання меблів, стелажів тощо), закупівлю сировини для виробничого процесу (до 50% від суми гранту).

  Для участі у грантовій програмі необхідно в термін до 23 червня 2024 року заповнити аплікаційну форму за посиланням: https://ee.kobo.iom.int/x/QuacbQBp.

  Детальніше: https://ukraine.iom.int/uk/news/podacha-zayavok-na-hrantovu-prohramu-dlya-mikro-ta-malykh-biznesiv.

  Данською радою у справах біженців (DCR) відкрито прийом заявок на грантову підтримку малого та середнього бізнесу у розмірі до 5000 доларів США.
  Мета програми допомогти підприємствам і підприємцям долати негативні наслідки війни та сприяти збільшенню робочих місць.
  Заявки приймаються від підприємств і підприємців, розташованих у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях.
  У пріоритеті підприємства та ФОПи, які відчули негативні наслідки війни та реалізують чи виробляють товари або надають послуги для покриття базових потреб населення.
   Грант може піти на покриття відповідних витрат:
      - придбання обладнання;
      - оплата оренди приміщення;
      - оплата лізингу обладнання;
      - інші актуальні потреби бізнесу.

   Слід зазначити, що додатково до гранту програма передбачає до 5 годин бізнес-консультацій (бухгалтерський облік, маркетинг, юридична допомога тощо).
   Для участі у програмі необхідно:
     - заповнити аплікаційну форму, що включає бізнес-план в довільній формі: https://bit.ly/3wQCQpo;
     - працевлаштувати мінімум на 6 місяців принаймні одну особу, яка постраждала від війни;
     - у встановлені терміни надати звіт про те, як отримані кошти були використані на цілі, визначені програмою.

  Зі зверненнями та пропозиціями можна звертатися на електронну пошту: [email protected] або за телефоном 0 800 33 95 18 (пн-пт 9:00-17:00).